• Športové popoludnie prvákov v ŠKD

          • U nás v škole každý deň,

            celé telo rozhýbem.

            Stoj rozkročmo, ruky v bok,  

            rozcvičíme zátylok. 

            Pozriem vpravo na kamošku,

            usmejem sa na ňu trošku.

            Na kamoša doľava,

            cvičenie je zábava.

          • HODINA DEŤOM

          • Naša škola sa aj tento rok zapája do verejnej zbierky HODINA DEŤOM, ktorá aj vďaka vám pomáha deťom a mladým ľuďom v ohrození a rôznych krízových situáciách. Dvaja žiaci z detského parlamentu budú vo štvrtok, t.j. 21.10.2021, vo vstupnej hale školy od 9:40 do 11:00 čakať s označenou krabičkou. Aj Vy môžete symbolicky prispieť a pomôcť tak deťom v núdzi.

            Ďakujeme za vašu pomoc. 

          • Hlasujte za nás

          • Našu školu sme zapojili do celoslovenskej súťaže, v ktorej má šancu získať O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha na svojej pôde, a to na jeden školský rok zadarmo. Preto vás prosíme, urobte dobrú vec a hlasujte za našu školu na stránke O2- kliknúť sem. Čím viac sa nás zapojí a čím viac hlasov získame, tým väčšiu šancu má naša základná škola. Hlasovať je možné každý deň jedenkrát. 

            Vopred vám veľmi pekne ďakujeme.

          • Hlasovanie za "Dary jesene"

          • Milí rodičia. Dnes sme ukončili užší výber žiackych výtvorov "darov jesene". Výber bol skutočne veľmi ťažký, nakoľko všetky výrobky darov jesene boli nápadité a kreatívne, avšak v tomto príspevku nájdete výrobky, ktoré postúpili do užšieho výberu. Máte možnosť si tieto obrázky výrobkov prezrieť a vybrať si jeden, za ktorý zahlasujete. V ľavom hornom rohu každého obrázka nájdete jeho číslo k hlasovaniu. Následne bude spustená pre všetkých rodičov anketa v edupage, kde budete mať možnosť zahlasovať za obrázok, ktorý ste si vybrali. Hlasovať v ankete prostredníctvom edupage je možné od 18.10.2021 do 24.10.2021. Každý môže odovzdať svoj hlas len jednému výrobku (obrázku).

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do tejto celoškolskej súťaže zapojili!

          • Zážitkové učenie - Čachtice a Piešťany

          • Dňa 6.10 sme sa s mojou triedou 9.C zúčastnili výletu do Čachtíc a Piešťan. Vyučovanie prebiehalo na hrade, kde sme sa od pani sprievodkyne dozvedeli veľa zaujímavostí z histórie Čachtického hradu a zo života "krvavej pani" Alžbety Báthoryovej. Cestou na hrad sme v rámci ekológie riešili priamo v lese otázku, čo nepatrí do lesa a ako dlho sa v prírode rozkladajú odpadky. Zároveň sme prekonali niekoľko výškových metrov a zlepšili si fyzickú kondíciu. Potom sme sa presunuli do kúpeľného mesta Pieštany, kde sme si dopriali výborný obed. Výlet pokračoval na kúpeľnom ostrove, kde sme v rámci biológie pozorovali miestnu faunu a flóru. Ochutnali sme termálnu minerálnu vodu, navštívili sme kúpeľné domy a nakúpili si tradičné kúpeľné oblátky. Toto zážitkové učenie hodnotíme na výbornú. 

            Mgr. Radovan Obický

          • Centrum vedy

          • 4.ročník využil ešte pekné jesenné dni a vrámci zážitkového učenia, navštívili zážitkové centrum vedy, kde si prostredníctvom vlastných zmyslov vyskúšali ohurujúce momenty vedeckého sveta.

          • Dary jesene

          • Milí rodičia a žiaci!
            Každý rok, v našej našej škole, realizujeme aktivitu pod názvom ,,Dary jesene“. Žiaci vyrábajú rôzne kreatívne výrobky z tekvíc a iných jesenných a prírodných materiálov. Tento rok nebude výnimkou. Aktivita sa však, vzhľadom na epidemiologickú situáciu opäť uskutoční iným spôsobom. Výstavku si urobíme vo virtuálnom (online) priestore.  
            Znamená to, že Vaše kreatívne výrobky  z tekvíc a prírodných materiálov si môžete vyrobiť doma a v dňoch od 11.10. do 17.10.2021, poslať ich fotku na emailovú adresu: jana.magulova@zszelba.sk, nezabudnite uviesť meno dieťaťa a triedu.
            Následne sa uskutoční prvé kolo výberu výrobkov (fotografií), v ktorom pedagogickí zamestnanci školy vyberú 20 výrobkov (fotiek). Víťazi prvého kola postúpia do online hlasovania na portáli edupage, kde budete môcť Vy, rodičia našej školy, v dňoch od 18.10 – 24.10 hlasovať za výrobok, ktorý sa vám najviac páči. Tri výherné výrobky (fotografie) budú ocenené a dostanú cenu, ktorú im odovzdá pani riaditeľka. Všetci zúčastnení dostanú cenu za účasť.
            Už teraz sa tešíme na Vaše kreatívne výrobky.

          • BIELA PASTELKA

          • Ďakujeme veľmi pekne všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky Biela pastelka 2021. Krabičky s peniazmi sme v deň zbierky odovzdali a dnes nám prišla informácia, že sme pre ľudí so zrakovým postihnutím vyzbierali krásnych 379,56 €.

            Detský parlament vám ďakuje!