• Filmový večer

          • Opäť červený koberec, rôzne filmy, fotokútik, či pukance... Aj tento rok sme zorganizovali Filmový večer, ktorého súčasťou bolo premietanie rôznych filmov. Veríme, že pre deti to bol zážitok a odniesli si čo najviac pozitívnych emócií, skvelý zážitok a upevnili ešte viac svoje vzťahy so spolužiakmi. Veríme, že úsmev na tvárach žiakov a učiteľov hovoril za všetko.

            V neposlednom rade veľmi pekne ďakujeme p. Matúškovi, ktorý zabezpečil popcorn pre nás všetkých :)

          • Parťáci 5.B a 9.B sa stretli s Malým Princom

          • Parťáci spoločne navštívili interaktívnu výstavu Elišky Podzimkovej Malý Princ. Česká umelkyňa pripravila výstavu, kde originálne stvárnila myšlienky A. de Saint Exupéryho. Piataci s deviatakmi si spoločne porozprávali o čom je kniha Malý Princ, aké myšlienky sa v knihe nachádzajú a obdarovali sa navzájom kresbami. Piataci venovali deviatakom krásne ovečky, presne také aké chcel Malý Princ a deviataci venovali piatakom postavičku Malého Princa. Mladším aj starším žiakom sa akcia veľmi páčila.

          • Parťáci 5.C & 9.C

          • Ďalšie z našich spoločných stretnutí s piatakmi sa nieslo v duchu zaujímavých praktických aktivít. Každú z aktivít sme zrealizovali na osobitnom stanovišti, čím sme vytvorili priestor pre každého parťáka. Bonusom spoločne stráveného času bolo získanie poznatkov z oblasti prírodných vied formou praktickej skúsenosti.

          • Finančná gramotnosť

          • Žiaci 6-teho ročníka sa aktívne zúčastňujú projektového vyučovania Fenomény sveta - peniaze. Formou interaktívnych cvičení a videí produkcie BBC si osvojujeme teoretické a praktické poznatky zo sveta financií.

          • Vybíjaná- okresné kolo

          • Uplynulý týždeň sa uskutočnilo okresné kolo vo vybíjanej na ZŠ Medzilaborecká. Sútaže sa zúčastnili aj žiačky našej školy. Napriek vynaloženej snahe sa nám nepodarilo postúpiť. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a pevne verím, že tohtoročné skúsenosti využijú v budúcom roku.

          • Hodiny Techniky

          • Na hodinách Techniky a v krúžkovej činnosti si žiaci vyskúšali skladanie rôznych hlavolamov z dreva, pri ktorých si osvojili najmä 3D zobrazovanie telies. Taktiež sa oboznámili s dekoratívnou technikou gravírovania laserom, ktorú si aj vyskúšali po výbere vlastného motívu. Zamerali sa tiež na tvorbu dekoratívnych obrázkov, no vytvorili aj svietiace vianočné dekorácie s použitím LED pásikov.

          • Školský ples

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

            Srdečne Vás pozývame na Školský ples 19.1.2024. Veríme, že sa stretneme v priateľskej spoločnosti a výbornej atmosfére ako každý rok.

            Tešíme sa na Vás!

            Vstupenky si môžete zakúpiť každý pracovný deň na sekretariáte školy.

          • Mysli otvorene, mysli slobodne

          • Dňa 15.11.2023 sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili prednášky v rámci projektu „Mysli otvorene, mysli slobodne“. Cieľom projektu je poskytnúť informácie o falšovaných liekoch a nevhodnom užívaní liekov deťmi zrozumiteľnou formou. Projekt vychádza z konceptu výučby založenej na interaktívnom príbehu. Pokrýva rizikové oblasti ako doping, látky na podporu mentálnej a fyzickej aktivity, sedatíva, lieky na chudnutie, či lieky z nelegálnych distribučných kanálov.

            Prednáška bola zložená z dvoch častí – interaktívnej práce s komiksom a samotnej prednášky. Počas prednášky mali žiaci možnosť odpovedať/hlasovať prostredníctvom aplikácie Slido.

            Informácie ku komiksu, ako aj pokyny k práci s komiksom nájdete na stránke:

            https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/informacie-pre-verejnost/osvetovy-projekt?page_id=6143

          • Turistický krúžok

          • Svahy Devínskej Kobyly pozývajú na prehliadku prírodných krás i na krátke nahliadnutie do dejín, tých vzdialených i nedávnych. Pieskové bralo Sandbergu nás vítalo veterným počasím, ale ani to nás neodradilo od druhého 10 kilometrového turistického pochodu, ktoré sme absolvovali v sobotu 18.11.23. Okrem príjemnej a zábavnej prechádzky s vyhliadkami nás po ceste potešilo viacero atrakcií -  paleopieskovisko, drevené vyrezávané mravčeky, motýle, kamenné bludisko či kozičky pasúce sa vo voľnej prírode. Našu túru sme zakončili pod hradom Devín. 

          • Skvelé 3. miesto v okresnom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Sychravé a veterné jesenné stredajšie ráno. Nervozita, napätie, ale zároveň aj očakávanie boli súčasťou každého kroku 15 súťažiacich, ktoré smerovali do Spojenej školy sv. Vincenta de Paul. Tu sa uskutočňovalo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Ranné pozdravy, žrebovanie čísel, písanie testu, transformácia textu, rečnícky prejav. Tentokrát opäť o čosi náročnejšie.

            Nie však natoľko pre Leonarda Koyša z 9.A, ktorý sa z toľkého počtu súťažiacich umiestnil na krásnom 3. mieste. Gratulujeme a Leovi prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach!

          • Svet tiel – Body World

          • Biológia v siedmom ročníku sa venuje aj anatómii ľudského tela a tak sme využili príležitosť a navštívili výstavu Svet tiel. Žiakov sme sa opýtali, ako sa im páčilo a čo ich šokovalo:

            Vilko Z.: „Páčilo sa mi, že som mohol vidieť, ako vyzerajú vnútorné ľudské orgány. Nebolo to vôbec strašidelné, ani šokujúce. Super, že sme mali možnosť vidieť to, čo väčšinou poznám len z fotiek.“

            Olívia H.: „Veľmi sa mi páčilo, že som mohla vidieť náš mozog, pečeň, naše nervy a naše srdce. A najviac ma šokovalo, že ako vyzerajú naše pľúca keď fajčíš oproti zdravým, a ešte ma šokovalo ako vyzerajú naozaj naše šľachy a svaly.“

            Kristián K.: „Najviac sa mi páčilo svalové telo bežca a šokoval ma reálny mozog.“

            Paťko D.: „Páčilo sa mi úplne všetko úplná paráda.“

            Saška N.: „Najviac sa mi páčilo vidieť reálne srdce a mozog. Bolo prenádherné vidieť telá v tanečných pózach a pod. Dieťa vo vývine bolo úžasné, neviem uveriť, že som bola taká drobná. A najviac ma šokovalo, že je v ľudskom tele toľko krásy. Ak by som mala povedať, čo sa mi najviac páčilo, tak by som mohla napísať knihu, čiže v jednoduchosti- bolo to úžasné. Bolo by super ísť na podobné výstavy znova. Čiže bolo to mega mega mega super."

          • Pôdorys príbytku

          • Ôsmaci pracovali počas vyučovacích hodín informatiky v úlohe bytových dizajnérov. Pri tvorbe pôdorysu príbytku využívali grafiku a formátovanie, ktoré ponúka PowerPoint.

          • Chemické maľovanie

          • Chemické maľovanie v sebe spája používanie netradičného materiálu k výtvarnej tvorbe a poznatky, ktoré ponúka chémia. Bonusom je možnosť opakovania prípravy a realizácie práce v domácom prostredí. Chemické maľovanie realizujeme v rámci predmetu chémia ako ročníkový projekt formou riadeného bádania.

          • PIŠQWORKY

          • Dňa 14.11. 2023 sa 4 tímy žiakov 2.stupňa zúčastnili na oblastnom kole súťaže Pišqworky

            PORABKÁRI: Patrik Fučík, Pavol Hajdu, Andrej Bránik (9.C)

            MUŽI V ČIERNOM: Adam Danis, Erik Kollár, Filip Blaškovič (9.C)

            SLOVENSKÉ TIGRE: Dávid Cimmerman, Matúš Mitický, Daniel Forgáč (7.B) 

            LÍŠKY LESA: Alexandra Zvarová, Bianka Boháčiková (7.B), Alex Meszároš (6.B).

            Do krajského kola postúpil tím PORABKÁRI.

            Gratulujeme a držíme palce 29.11. v krajskom kole na súkromnom gymnáziu Mercury.

          • Literárny kvíz

          • Dňa 9.11 sa na našej škole uskutočnil obľúbený literárny kvíz pod vedením pani uciteľky Poľaškovej a Zajacovej. Žiaci 5.- 7. ročníka si zmerali sily vo vedomostiach z oblasti literatúry. Zástupcovia jednotlivých tried sa nenechali zahanbiť a výsledky boli naozaj tesné. Nakoniec si diplom odniesli triedy 5.A, 5.C, 6.C a 7.C. Veríme, že si žiaci súťaž užili a už teraz sa tešíme na ďalší ročník tejto sútaže.

          • Kŕmidlá a búdky pre vtáčiky, žiacke práce z predmetu Technika

          • V jesenných mesiacoch sa žiaci okrem vlastnej tvorby na hodinách v učebni Techniky často venovali výrobe kŕmidiel a búdok pre vtáčiky. Zlepšovali svoje pracovné zručnosti, najmä pri spájaní drevených častí pomocou klincových a skrutkových spojov, tiež pri lepení dreva a náteroch. Niekedy to bola tímová práca celej triedy, inokedy aj práca jednotlivcov.