• Hashtag zszelba

          • Milí rodičia, žiaci a priatelia našej školy!

            Od dnešného dňa nás môžte nájsť aj na sociálnej sieti Instagram. Rozhodli sme sa kráčať v duchu modernej doby a preto sme sa rozhodli využiť aj takýto prostriedok na priblíženie života v našej škole. Samozrejme, všetky príspevky sú a budú výlučne v súlade s GDPR. Nájdete nás pod pseudonymom zszelba. Veríme, že sa budeme aj prostredníctvom tejto platformy správať k sebe navzájom úctivo, milo a priateľsky. Naďalej však platí, že akákoľvek oficiálna komunikácia prebieha výlučne prostredníctvom edupage a mailovej komunikácie. Samozrejme, všetky novinky budú aj naďalej zverejňované aj na oficiálnej webovej stránke našej školy. Neváhajte nás tagnúť s hashtagom #zszelba.

          • Prehliadka našej školy online

          • Milí rodičia.

            Vzhľadom k tomu, že sa blíži obdobie zápisu detí do 1. ročníka, ponúkame Vám možnosť nahliadnuť do priestorov našej školy online, prostredníctvom priloženého videa nižšie. Samozrejme, že nás poteší, ak nahliadnu nielen rodičia budúcich prváčikov, ale aj rodičia všetkých našich žiakov.

          • Vyhodnotenie súťaže Všetkovedko

          • V týchto dňoch sa už naši žiaci tešia z pekných cien a diplomov zo súťaže Všetkovedko. Celkovo sa z našej školy zúčastnilo v súťaži 44 žiakov z 2., 3., a 4. ročníka a mali tak možnosť zmerať si sily, kto z nich je najmúdrejší medzi najbystrejšími. Tomu, komu sa podarilo svojim výkonom ukázať, že rozumie svetu okolo nás, právom získal titul Všetkovedko. Táto súťaž patrí na základných školách medzi najobľúbenejšie. Je to celoslovenská vedomostná súťaž. Obľúbená je najmä preto, lebo si nevyžaduje podrobné vedomosti z jedného predmetu, ale prepojenie všetkého, s čím sa deti doteraz v škole alebo v rodine stretli a čo sa naučili. Žiaci získajú v súťaži aj nové skúsenosti dôležité pre ďalšie štúdium – čítanie s porozumením, prácu s textom a odpoveďovým hárkom. Vyskúšajú si, či dokážu v správnej chvíli podať v určenom čase ten najlepší výkon.

            Tento rok sa konal už 12.ročník súťaže. Aj napriek sťaženým podmienkam sa nám však podarilo súťažiť a získať naozaj pekné ceny. Každý, kto súťažil, získal ceruzku a diplom. Tí úspešnejší sa môžu tešiť z diplomu s titulom Všetkovedko – tento rok 18 žiakov, ostatní z diplomu s titulom Všetkovedkov učeň. Všetkovedkovia získali peknú knihu o Európe a nálepku, loptičku alebo pero, tunelovú šatku alebo hlavolam.

            Zaujímavý je diplom s titulom Všetkovedko školy, lebo ten získavajú len žiaci, ktorí vo svojej kategórii predbehli najväčšie percento súťažiacich. A takýchto žiakov máme tento rok dvoch. Obaja sú z 2.A – Alexandra Sečkárová a Matej Šulík, zároveň získali aj titul Všetkovedko. Nájdete ich v Galérii slávy na www.všetkovedko.sk

             Výhercom srdečne blahoželáme!

            Verím, že budúci rok sa súťaže opäť zúčastní čo najviac žiakov.

            PaedDr.Zuzana Dömötörová – koordinátorka súťaže

          • ÚŽASNÝ ÚSPECH NAŠEJ MIŠKY

          • Napriek súčasnej ťažkej dobe sa má Základná škola na Železničnej ulici 14 vo Vrakuni opäť čím pochváliť.

            Naša žiačka 9.A triedy, Michaela Kovačičová, priniesla škole dve fantastické víťazstvá. Najskôr sme jej držali palce v jazykovej súťaži – Okresnom kole olympiády v anglickom jazyku, ktorá bola v  januári 2021. Miška v okresnom  kole zvíťazila a nechala za sebou všetkých skvelých žiakov a študentov základných škôl a gymnázií v obvode Bratislava II. Zároveň si vybojovala postup do krajského kola. Náročnej konkurencie sa Miška nezľakla a vo februári 2021 sa stala víťazkou bratislavského krajského kola a postupuje do celoštátneho kola! A opäť nechala za sebou tentokrát všetkých výborných žiakov a študentov z celého bratislavského kraja.

            Skvelá práca Miška!  

            Máme veľkú radosť z víťazstva Mišky, nakoľko v tejto súťaži sa zúčastnili nielen najlepší žiaci základných škôl v Bratislave, ale aj najzdatnejší študenti bratislavských gymnázií a súťaž mala vysokú úroveň.

            Miška má veľkú radosť zo svojho úspechu a húževnato sa začína pripravovať na nadchádzajúcu súťaž, ktorá sa bude konať už 24.-25.3. 2021.

            Všetci budeme tejto našej skromnej a mimoriadne úspešnej žiačke držať palce a z celého srdca jej prajeme pekné umiestnenie v Celoštátnom kole Olympiády v anglickom jazyku.

            Miška, ďakujeme ti za výborné výsledky a skvelú reprezentáciu našej školy.

                                                                                                                                              Mgr. Andrea Macháčová

                                                                                                                                             riaditeľka ZŠ Železničná 14

          • Vyučovanie od pondelka 8.3.2021

          • Na základe aktuálnych informácií ministerstva školstva a na základe rozhodnutia zriaďovateľa  vzdelávanie v  ZŠ v roč. 1. – 4. začína od 8.3. (pondelok), prezenčnou formou pre žiakov, ktorých zákonní zástupcovia v hlasovaní prejavili záujem o nástup do školy.

             

            Platí, že zákonný zástupca dieťaťa sa musí preukázať:

            • negatívnym výsledkom antigénového testu nie starším ako 7 dní

                                               alebo

            • očkovaním 2. dávkou, od ktorej uplynulo viac ako 14 dní

                                               alebo

            • niektorou z výnimiek uvedených v Uznesení vlády SR č. 77/2021 od 15.02.2021

             

            (potvrdenie môžete predložiť  elektronicky vyhlásením cez Edupage)

             

            Taktiež do budovy ZŠ môžu vchádzať iba osoby s negatívnym testom nie starším ako 7 dní (alebo s výnimkou alebo očkovaním 2. dávkou, od ktorej uplynulo viac ako 14 dní).

             

            Pre žiakov, ktorí zostávajú doma, prebieha aj naďalej online forma vyučovania podľa rozvrhu hodín platného pred jarnými prázdninami.

             

          • OKRESNÉ KOLO BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

          • Našim dievčatám - Miške Onderkovej a Laure Pospíšilovej sa darilo v okresnom kole biologickej olympiády. Obidve deviatačky sú úspešné riešiteľky.

            Gratulujeme!!!