• HELP MARKET

          • Vážení rodičia, dňa 08.06. 2019 sa v rámci Dňa rodiny a športu uskutoční charitatívny HELPMARKET.

            Obraciame sa na Vás s prosbou o poskytnutie predajného tovaru a vecí, ktoré potrebujú rodiny v núdzi t.j.:

            - kozmetika (šampón, sprchový gél, mydlo, parfum, pracie prostriedky, jar,...)

            - potraviny (cestoviny, ryža, konzervy,...)

            - potreby do domácnosti (hrnčeky, taniere, utierky, varešky,...) / vysávač a iná elektronika

            - knihy, CD, DVD, platne, obrazy, spoločenské hry, hračky (nie plyšáky)

            - oblečenie

            - potreby pre domácich kutilov

            Všetko by malo byť nepoužité a nepoškodené. Kozmetika a potraviny musia mať aktuálnu dobu trvanlivosti.

            Tovar môžu nosiť deti do svojich tried, / maximálne 1-2 veci na dieťa / kde si ho vyzdvihnú členovia detského parlamentu. Zbierka potrvá od 15.05. do 07.06. 2019. Výťažok z helpmarketu bude venovaný deťom, spolužiakom a rodinám v núdzi.

            Mgr. Radovan Obický, Mgr. Katarína Štofančíkova, Mgr. Katarína Dobrovodská a detský parlament Vám ďakujú. :-)

          • Krajské kolo- hádzaná.

          • Utorok 14. 5. sa uskutočnilo krajské kolo v hádzanej chlapcov, ktorého dejiskom bola mestská športová hala v Malackách. Naši žiaci sa stretli s naozaj kvalitnými hádzanárskymi družstvami zo Stupavy, Modry a s inými ďalšími. Chlapci si počínali veľmi dobre a bojovali až do konca turnaja. Napokon sa nám podarilo vybojovať krásne 4. miesto z krajského kola čo je naozaj chválihodné medzi takými družstvami, aké sa na turnaji zúčastnili. Všetkým hráčom ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov v športe. Mgr. Gabriel Uňatinský.

          • Škola v prírode.

          • Nádherná príroda, skvelá zábava, nové vedomosti, priateľstvá, nekončiaci smiech, veľa športu, fakultatívny výlet do mesta Žiliny s “čarovnou” sprievodkyňou, maškarný večierok, narodeninová oslava, opekačka... to všetko je nekončiaci rad zážitkov, ktoré priniesla Škola v prírode v Belušských Slatinách žiakom 5. a 6. ročníka v termíne 6. - 10. máj 2019.

            “Ostaňme tu dlhšie, prosím!” hovorí za všetko :-)

            Ďakujeme ešte raz všetkým, ktorí sa zúčastnili. Bolo naozaj výborne!

            p. uč. Pilátová, p. uč. Mokošáková, p. uč. Kusý, p. uč. Uňatinský

          • Škola v prírode.

          • Žiaci  I. A, I. C, II. C a II. D s pani učitelkami prežili krásnych päť dní od 29. 04. – do 03. 05. 2019 v horskom hoteli Belušské Slatiny.

            Nezabudnuteľné zážitky cez spoznávanie histórie Trenčianského hradu, prírodných krás Strážovských vrchov, ubytovanie, výborné jedlo a pestrý program vyšli na jedničku.

            Naši rytieri a dvorné dámy sa výborne bavili, naučili sa niečo nové a čo je najdôležitejšie v zdraví sa vrátili k svojim rodičom.

          • Zápis detí - rozhodnutia

          • Milí rodičia budúch prvákov, rozhodnutia o prijatí/neprijatí a odklade sú pripravené na prevzatie v kancelárii školy. Prosíme vás  o osobné prevzatie rozhodnutia  do 27.5.2019. Sme tu pre vás každý deň v čase od 7:00 do 15:00 hod. 

            Vedenie školy

          • Futbal

          • V utorok  30. 4. sa konalo okresné kolo 21. ročníka McDonald´s cupu,  kde naši futbalisti postúpili ešte v októbri minulého roka. Turnaj bol tak ako po minulé roky, aj tento rok sústredení na prvý stupeň základných škôl. Chlapci a dievčatá si v nepriaznivom a daždivom počasí počínali veľmi dobre, keď v silnej konkurencii obsadili peknú 3.priečku s bilanciou jedna výhra, dve prehry. Za zmienku stojí spomenúť, že najlepším strelcom turnaja sa stal práve náš hráč Denis Debnár zo 4.C triedy s deviatimi gólmi.
            Štvrtok 2. mája sa uskutočnilo okresné kolo školského pohára slovenskej Sporiteľne vo futbale mladších žiakov (5., 6. a 7. ročník). Turnaj sa konal na futbalovom ihrisku klubu Inter Bratislava na Drieňovej ulici. V slnečnom počasí sme predvádzali krásny futbal a o postupe na krajské kolo nás pripravila spojená škola Metodova, ktorá nakoniec triumfovala a zaslúžene postúpila. Naša škola sa však umiestnila na vynikajúcom 2. mieste a patrí jej veľká gratulácia. Mgr. Gabriel Uňatinský.

          • Ohnivé dejiny.

          • Žiaci piateho až siedmeho ročníka sa zúčastnili dejepisnej súťaže pod názvom Ohnivé dejiny. Exponáty vyrobené našimi žiakmi môžete vidieť na chodbe pri jedálni. Všetky práce boli úžasné. Diela s najvyšším počtom hlasov boli dnes vyhodnotené a postupujú na školské kolo Projektiády. Gratulujeme.

          • Okresné kolo vo vybíjanej

          • Dievčatá 6.-7.ročníka bojovali s piatimi základnými školami o postup do krajského kola. To sa im však nepodarilo. Veríme, že nabudúce budemem mať viac športového šťastia. držíme palce.

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 16-30 apríla sa deti so školského klubu zúčastnili plaveckého výcviku. Kurz prebiehal na plavárni na Pasienkoch. Všetci úspešne absolvovali plavecký výcvik za čo dostali diplom.
            Libuša Dubovcová, Soňa Pavlovičová