• Šinter liga.

          • Dňa 6.12.2019 sa uskutočnil prvý turnaj ŠINTER ligy v tomto roku na ZŠ Rajčianskej. Žiaci zo základných škôl Rajčianska, Železničná a Žitavská súťažili v dvoch kategóriách, zmerali si svoje schopnosti a zručnosti v disciplínach ako napr. štafety, streľba na kôš, ale aj v hre 3 na 3. Počas akcie nás navštívil starosta Vrakune pán Martin Kuruc a niekoľkonásobný najlepší basketbalista Slovenska pán Radoslav Rančík. Celú akciu zaznamenávala televízia TV Bratislava. Naši žiaci podali fantastický výkon v Mikulašskych podmienkach a a na záver sa tešili z vitazstva. Okrem krásnych cien a darčekov sme si všetci odniesli veľa športových zážitkov. Našim " RISING SUNS" držím palce v ďalších zápasoch. 

          • Šikovní žiaci postupujú na okresné kolo olympiád

          • Nemecký jazyk: Na prvom mieste sa umiestnila Sára z 9.B, druhý skončil Karol z 8.B a na treťom mieste sa umiestnila Ema z 8.B. 

            Anglický jazyk: Sofia zo 7.A a tesne Jakub zo 7.C.

            Biológia: Terezka z 8.B, oporou bude Regina a Miška z 8.A.

            gratulujeme a prajeme veľa úspechov na okresnom kole

          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia,

            oznamujem vám, že v zmysle § 150 ods. 5  zákona č. 245/2008 Z. z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o doplnení niektorých zákonov, poskytujem žiakom Základnej školy, Železničná 14, v Bratislave riaditeľské voľno dňa 20.12.2019 z prevádzkových a organizačných dôvodov.

             

            Mgr.Andrea Macháčová

            riaditeľka školy

            Odhlásenie zo stravy 20.12.2019 je automatické. 

          • Hlasujte, ďakujeme.

          • S radosťou si Vás dovoľujem informovať, že populárna celoslovenská súťaž pre základné a stredné školy s názvom 

            „ALL STAR SCHOOL – školy, ktoré najviac žijú pohybom a športom 

            úspešne odštartovala svoju druhú fázu, v ktorej si každý môže nájsť svojich favoritov a podporiť ich prostredníctvom online hlasovania. 

            Všetky zapojené školy môžete spoznať na adrese www.mozebyt.sk/all-star-school/videa-hlasovanie-2019/ , kde od 2. 12. 2019 do 28. 2. 2020 prebieha bezplatné online hlasovanie.

            Naša škola má číslo 64, prosím nájdite si chvíľočku a podporte nás, sme veľka škola, moho by to výjsť...

            ĎAKUJEME 

            Hlasovať je možné zadarmo a opakovane (neobmedzene na jednu IP adresu).

          • Medovníky

          • V tento krásny predvianočný čas sme aj my tretiaci zo 7.oddelenia boli vyskúšať našu novú krásnu kuchynku a spolu s našou pani vychovávateľkou a za pomoci pani učiteľky Domoterovej ktorej týmto ďakujeme sme piekli vianočné medovníčky, ktoré sme následne v triede zdobili.

          • Medvedíky

          • Naše deti z ŠKD sa v spolupráci s rodičmi  zapojili do krásnej akcie, ktorej cieľom bolo pomôcť a vedieť sa podeliť.

            Národný ústav detských chorôb vyhlásil zbierku plyšových medvedíkov, ktorí poputujú na charitatívny bazár. Výťažok z predaja pôjde na zakúpenie potrieb pre kamarátov, ktorí ležia v nemocnici. Ďakujem všetkým, ktorí sa zapojili a pochopili

            hlavnú myšlienku tejto akcie. Spoločne sa nám podarilo  vyzbierať 85 medvedíkov na dobrú vec. 

          • Čokoládovňa

          • Celý 2. ročník sa v pondelok zúčastnil sladkého a voňavého zážitkového učenia v Čokoládovni v Rakúsku. Zážitok to bol neuveriteľný! Nielen že sme sa naučili  ako sa vyrába sladká pochúťka, ale mohli sme aj  ochutnávať  rôzne dobroty, kým sme len vládali... Verte, netrvalo to dlho!