• 🎅🏻MIKULÁŠ🎅🏻

          • Dnes sa na našej škole, za pomoci mikulášskych pomocníkov, zo školského parlamentu, rozdávali samé sladké odmeny. Mikuláš nám okrem množstva sladkostí priniesol aj kooopec snehu..naše deti to patrične využili 

          • Korčuľovanie v ŠKD

          • Po dlhšej dobe, sme sa opäť vrátili k organizovaniu kurzov pre deti školského klubu. V týždni od 27.11-1.12.2023 prebiehal kurz korčuľovania pre detí 2. ročníkov v Avione. Deti si ten týždeň naozaj užili. Niektorí stáli na korčuliach prvý krát, poniektorí si zdokonaľovali svoje umenie na korčuliach. Každý deň ich čakalo prezúvanie, obliekanie a presun na ľadovú plochu, ale zvládli to na jednotku. Tešíme sa opäť o rok.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Opäť aj tento rok sme sa zapojili do naozaj krásnej akcie. Odovzdali sme 146 ks krabíc naplnených láskou. Naozaj krásne využitie obyčajných krabíc od topánok. Stačilo ich obaliť darčekovým papierom, alebo vymaľovať temperovými farbami, posypať trblietkami. Každá krabica bola iná. Jedna určená starkej a druhá určená starkému. Jednoducho svoj účel splnila a my veríme, že vyčarí úsmev na tvárach našich najstarších.

          • VIANOČNÁ POŠTA pre seniorov

          • Kedy si poviete, že Vianoce sú už naozaj blízko? Odpovede väčšiny z nás sú si podobné – pri zapaľovaní prvej adventnej sviece, pri zdobení vianočného stromčeka a balení darčekov, pri vôni vianočných koláčikov a popri tom všetkom sa naše poštové schránky zapĺňajú akciovými letákmi, spomedzi ktorých vypadávajú vianočné pohľadnice. Je to práve prvá vianočná pohľadnica, ktorá signalizuje príchod Vianoc pre generáciu našich starých rodičov. Kartičky si hrdo vystavujú a spôsobujú im veľkú radosť. Nie je to kusom tvrdého papiera, ale osobami, ktoré ich odoslali. Starkým začínajú Vianoce s prvým pozdravom na stole. Seniori sú zvyknutí dostávať na Vianoce rukou písané listy či pohľadnice. Je to pre nich ozajstný dar – rukou písané prianie, symbol toho, že na nich niekto myslí.

            Žiaci 3.A triedy sa zapojili do Vianočnej pošty pre seniorov - napísali a pošlú poštou Vianočné pozdravy starkým do domova dôchodcov. Pridáme aj zopár vlastnoručne vyrobených sviečok z vosku. Veríme, že tak urobíme radosť neznámym starkým a ich Vianoce budú tak ako každý rok plné lásky, spolupatričnosti a radosti.

          • WORKSHOP – Výroba sviečok a vianočných dekorácií

          • Výroba sviečok našich tretiakov zaujala už v minulom školskom roku, keď boli na zážitkovom vzdelávaní v Medolandii. Teraz sú už starší a zručnejší, tak si chceli vyrobiť aj nejaké zložitejšie sviečky a ozdoby z vosku. Na pomoc sme si pozvali odborníčku pani Margaretu Binderovú, ktorá sa výrobe sviečok venuje už veľa rokov. Deti z 3.A triedy si vyrobili krásne vianočné dekorácie na skrášlenie svojej triedy aj ich domovov. Zopár výrobkov pripravili aj na predaj a môžete si ich kúpiť na vianočných trhoch v našej škole 20. decembra 2023. 

          • Školský ples

          • Veľmi nás teší Váš záujem. Viac ako polovica vstupeniek sa vypredala za pomerne krátky čas. Veríme, že nepremeškáte príležitosť a svoju vstupenku si zakúpite čo najskôr. 

          • Šachový turnaj - krajské kolo

          • Dňa 1.12.2023 sa náš šikovný žiak, Dávid Ješko, zúčastnil na šachovom turnaji. Majstrovstvá BA kraja v šachu žiakov ZŠ boli napínavé až do finále, pretože žiaci hrali vždy s vyrovnanými súpermi. Dávidko úspešne reprezentoval našu školu, hral rozvážne, férovo a odhodlane.

            Tešíme sa z toho a prajeme mu veľa premyslených ťahov, turnajov, výhier!

          • Práce na hodine Techniky- prívesky, kľúčenky, knihobúdka

          • Dievčatá a chlapci na hodinách Techniky vytvorili opäť množstvo zaujímavých výrobkov. Dievčatá vyrábali najmä prívesky a kľúčenky, rôzne darčekové predmety z plexiskla pre svojich blízkych. Chlapci, ale aj niektoré dievčatá, pracovali tiež s drevom a vyrábali rôzne dekorácie alebo pracovali na zhotovovaní knihobúdky. Vlastnou prácou získavali nové zručnosti, osvojovali si rôzne techniky navrhovania a konštruovania výrobku, spájania materiálov a dielov do konštrukčných podzostáv, a neskôr už hotových výrobkov. Hlavne s použitím rôznych spojovacích prostriedkov a lepenia. Tiež sa naučili a prakticky si vyskúšali rezanie, ako aj brúsenie rôznych materiálov.

          • Turistický krúžok

          • Ani mrazivé nedeľné (3.12.2023) počasie nás neodradilo od tretej turistickej vychádzky. Tentokrát sme spojili slávnosť ilustrácií v Bibiane s poznávaním centra mesta. V Bibiane sme sa vydali na cestu okolo sveta s ilustráciou. Objavili sme nečakané miesta, odhalili sme tajomné príbehy a preskúmali sme zákutia rôznych krajín. V centre mesta sme si prezreli Michalskú bránu, videli sme najužší dom, nultý kilometrovník, sochu Schöne Náciho, Čumila a nevynechali sme ani vianočné trhy na Hlavnom námestí.

            A ako nám bolo? Takto...

          • Z laboratórneho denníka chemikov

          • Členovia chemického krúžku si prípravy na 60. ročník CHO „osviežili“ prípravou gumových cukríkov. Počas krúžku sme si vysvetlili postup práce a ukázali samotnú realizáciu prípravy. Z hľadiska dodržania laboratórneho poriadku učebne chémie je neprípustné, aby žiaci vyrobené cukríky konzumovali. Preto žiaci následne pracovali v domácom prostredí. Vyrobené cukríky potom konzumovať mohli. Výsledky domáceho snaženia uvádzame vo fotoalbume.

          • Olympiáda z nemeckého jazyka - školské kolo

          • Počúvanie s porozumením, čítanie textu a odpovedanie na otázky, gramatický test, opis obrázka a konverzácia v nemeckom jazyku. To všetko museli žiaci 7. - 9. ročníka v rámci školského kola ONEJ zvládnuť. Podali svoj maximálny výkon a získali si tak u poroty obrovský rešpekt. Tento školský rok sa do školského kola ONEJ zapojilo 38 žiakov. Do okresného kola postupujú: Alexandra Bistáková (7.A) a Leonard Koyš (9.A)

            Umiestnenie 1. kategória:

            1.     miesto: Alexandra Bistáková (7.A)

            2.     miesto: Viktória Ondrášková (7.A)

            3.     miesto: Olívia Hettychová (7.A)

            Umiestnenie 2. kategória:

            1.     miesto: Leonard Koyš (9.A)

            2.     miesto: Barbora Belanová (9.C), Sofia Štipanitz (9.A), Lucia Andraščíková (8.B)

            3.     miesto: Veronika Čechová (9.A)

            Srdečne gratulujeme a prajeme úspešnú kariéru v nemecky hovoriacich krajinách. 

          • PIŠQWORKY - krajské kolo

          • Náš deviatacký team PORABKÁRI (Andrej Bránik, Patrik Fučík a Pavol Hajdu, 9.C) sa dňa 29.11. 2023 zúčastnili krajského kola súťaže PIŠQWORKY na Súkromnom gymnáziu Mercury.

            Ďakujeme za reprezentáciu. 

          • Filmový večer

          • Opäť červený koberec, rôzne filmy, fotokútik, či pukance... Aj tento rok sme zorganizovali Filmový večer, ktorého súčasťou bolo premietanie rôznych filmov. Veríme, že pre deti to bol zážitok a odniesli si čo najviac pozitívnych emócií, skvelý zážitok a upevnili ešte viac svoje vzťahy so spolužiakmi. Veríme, že úsmev na tvárach žiakov a učiteľov hovoril za všetko.

            V neposlednom rade veľmi pekne ďakujeme p. Matúškovi, ktorý zabezpečil popcorn pre nás všetkých :)

          • Parťáci 5.B a 9.B sa stretli s Malým Princom

          • Parťáci spoločne navštívili interaktívnu výstavu Elišky Podzimkovej Malý Princ. Česká umelkyňa pripravila výstavu, kde originálne stvárnila myšlienky A. de Saint Exupéryho. Piataci s deviatakmi si spoločne porozprávali o čom je kniha Malý Princ, aké myšlienky sa v knihe nachádzajú a obdarovali sa navzájom kresbami. Piataci venovali deviatakom krásne ovečky, presne také aké chcel Malý Princ a deviataci venovali piatakom postavičku Malého Princa. Mladším aj starším žiakom sa akcia veľmi páčila.

          • Parťáci 5.C & 9.C

          • Ďalšie z našich spoločných stretnutí s piatakmi sa nieslo v duchu zaujímavých praktických aktivít. Každú z aktivít sme zrealizovali na osobitnom stanovišti, čím sme vytvorili priestor pre každého parťáka. Bonusom spoločne stráveného času bolo získanie poznatkov z oblasti prírodných vied formou praktickej skúsenosti.