• Atletický míting

          • Ako už býva zvykom, aj tento rok sme sa podujali organizovať už tradičný atletický míting na našej škole. Toho roku pripadol dátum na 5. 6., kedy nám aj počasie doprialo a súťažiaci si tak mohli užiť krásne slnečné a teplé počasie. Za účasti ZŠ Rajčianská, ZŠ Podzáhradná a ZŠ Železničná sa bojovalo v nasledovných atleteických disciplínach: beh na 60m, 200m, 800m dievčatá, 1000m chlapci, skok do diaľky a na záver tzv. "kráľovská disciplína" štafeta na 4x200m. Dievčatá aj chlapci  zo seba vydali maximum a po konečnom súčte bodov sme opäť obhájili prvenstvo z minulého roka čomu sa veľmi tešíme. Všetkým zúčastneným školám touto cestou ďakujeme za účasť a víťazovi samozrejme gratulujeme. Mgr. Gabriel Uňatinský.

          • Projektiáda I.stupeň

          • 29.máj patril  víťazom ročníkových kôl žiakov  1. stupňa. Prišli do 221-tky, aby predviedli svoje projekty a zaujali  všetkých poslucháčov. Naozaj to boli fantastické výkony. Žiaci nám ukázali, že ich svet záujmov je bohatý, že svoj voľný čas využívajú aktívne a natrvalo si rozširujú obzory poznania. Porota mala ťažkú prácu, aby zo všetkých súťažiacich vybrala tých naj!  Všetkým patrí náš obdiv.  Na tomto mieste Vám  teraz predstavujeme mená tých najlepších!

             

            ročníky 1.-2.

            ročníky 3.-4.

            1.miesto   Choma Samuel    1.A

            1.miesto   Molnárová Alžbeta  4.C

            2.miesto   Sliacka Simona    2.A

            2.miesto   Grecová Andrea       4.D

            3.miesto   Kurucová Gréta   1.A

            3.miesto   Koyš Leonard            4.A

            4.miesto   Zrubek Kristián    1.C

            4.miesto   Jurášková Sára          3.C

          • Okresné kolo v atletike

          • Dňa 23. 5. sa uskutočnilo okresné kolo v atletike žiačok a žiakov, ktoré sa konalo už tradične na atletickej dráhe na Mladej Garde. Aj tento rok sme štartovali ako v dievčenskej, tak aj v chlapčenskej kategórii. V naozaj silnej atletickej konkurencii sme sa však nestratili a radosť nám spravili hlavne dievčatá. Konkrétne Regina Šejirmanová zo 7.A, ktorá skončila na krásnom 3. mieste v hode kriketovou loptičkou Do finálovej osmičky sa však prebojovala aj Nela Karabová z 9.B triedy. V behu na 60m žiačok sa do najlepšej osmičky dostala Lívia Múčková z 9.B, ktorá taktiež reprezentovala vo veľmi dobrom svetle. U chlapcov stojí za zmienku spomenúť Juraja Hrica taktiež z 9.B v behu na 1000m, keď skončil z celkového počtu na 8.mieste. Všetkým zúčastneným žiakom však ďakujme za reprezentáciu školy a prajeme ďalšie športové úspechy. Mgr. Gabriel Uňatinský.

          • Pohár starostu

          • 29. 5 sa už tradične konal turnaj troch vrakunských škôl o pohár starostu mestskej časti Vrakuňa. Žiaci súťažili v dvoch športových  odvetviach  a to konkrétne vybíjaná dievčat a futbal chlapcov. V oboch športoch sa súťažilo v kategóriách mladších a starších žiakov a žiačok. Kým dievčatá si svoje sily vo vybíjanej  merali v telocvični na ZŠ Žitavskej, chlapci bojovali vo futbale o pohár starostu  na domácej pôde našej školy ZŠ Železničná. V mladších aj starších žiakoch sme nenechali nič na náhodu a svoje kvality sme potvrdili hneď od začiatku. Napokon sme na turnaji nenašli premožiteľa a suverénne turnaj ovládli.  Aj dievčatá potvrdili svoje kvality a vo všetkých turnajoch zvíťazili. Celkovo sme získali najviac bodov a tak sme opäť získali aj Pohár starostu , ktorý prišiel odovzdať osobne sám pán starosta. Všetkým žiakom gratulujeme a ďakujeme za ukážkovú reprezentáciu školy.

             

          • Projektiáda II.stupeň

          • Vo štvrtok sme sa zišli v kultúrnom dome, aby sme si vypočuli prezentácie žiakov, ktorí postúpili z triednych a ročníkových kôl. Aj tento rok mala porota veľmi ťažké rozhodovanie. Všetkým zúčastneným žiakom gratulujeme za ich prácu i odvahu.

            Najúspešnejšie projekty 2018/2019
             

            Šebeňová Tamara a Gallovičová Nataša 5.C
            Ohnivé dejiny „Pekáreň u dobrého praclíka“

            Vadkerti Adam 9.A
            „Pavúky“

            Nojič Alex 8.B
            „Moja Vrakuňa „

            Pitoňák Jakub 6.C
            „Moja vymyslená krajina“ prezentácia v anglickom jazyku


            Zvláštne ocenenie:
            Bugárová Natália, Patca Dominika, Baláž Dávid
            za prezentáciu o tvorbe časopisu EKOWAR
            Kovačičová Michaela
             za vlastnú tvorba – báseň

          • HELP MARKET

          • Vážení rodičia, dňa 08.06. 2019 sa v rámci Dňa rodiny a športu uskutoční charitatívny HELPMARKET.

            Obraciame sa na Vás s prosbou o poskytnutie predajného tovaru a vecí, ktoré potrebujú rodiny v núdzi t.j.:

            - kozmetika (šampón, sprchový gél, mydlo, parfum, pracie prostriedky, jar,...)

            - potraviny (cestoviny, ryža, konzervy,...)

            - potreby do domácnosti (hrnčeky, taniere, utierky, varešky,...) / vysávač a iná elektronika

            - knihy, CD, DVD, platne, obrazy, spoločenské hry, hračky (nie plyšáky)

            - oblečenie

            - potreby pre domácich kutilov

            Všetko by malo byť nepoužité a nepoškodené. Kozmetika a potraviny musia mať aktuálnu dobu trvanlivosti.

            Tovar môžu nosiť deti do svojich tried, / maximálne 1-2 veci na dieťa / kde si ho vyzdvihnú členovia detského parlamentu. Zbierka potrvá od 15.05. do 07.06. 2019. Výťažok z helpmarketu bude venovaný deťom, spolužiakom a rodinám v núdzi.

            Mgr. Radovan Obický, Mgr. Katarína Štofančíkova, Mgr. Katarína Dobrovodská a detský parlament Vám ďakujú. :-)

          • Krajské kolo- hádzaná.

          • Utorok 14. 5. sa uskutočnilo krajské kolo v hádzanej chlapcov, ktorého dejiskom bola mestská športová hala v Malackách. Naši žiaci sa stretli s naozaj kvalitnými hádzanárskymi družstvami zo Stupavy, Modry a s inými ďalšími. Chlapci si počínali veľmi dobre a bojovali až do konca turnaja. Napokon sa nám podarilo vybojovať krásne 4. miesto z krajského kola čo je naozaj chválihodné medzi takými družstvami, aké sa na turnaji zúčastnili. Všetkým hráčom ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov v športe. Mgr. Gabriel Uňatinský.

          • Škola v prírode.

          • Nádherná príroda, skvelá zábava, nové vedomosti, priateľstvá, nekončiaci smiech, veľa športu, fakultatívny výlet do mesta Žiliny s “čarovnou” sprievodkyňou, maškarný večierok, narodeninová oslava, opekačka... to všetko je nekončiaci rad zážitkov, ktoré priniesla Škola v prírode v Belušských Slatinách žiakom 5. a 6. ročníka v termíne 6. - 10. máj 2019.

            “Ostaňme tu dlhšie, prosím!” hovorí za všetko :-)

            Ďakujeme ešte raz všetkým, ktorí sa zúčastnili. Bolo naozaj výborne!

            p. uč. Pilátová, p. uč. Mokošáková, p. uč. Kusý, p. uč. Uňatinský

          • Škola v prírode.

          • Žiaci  I. A, I. C, II. C a II. D s pani učitelkami prežili krásnych päť dní od 29. 04. – do 03. 05. 2019 v horskom hoteli Belušské Slatiny.

            Nezabudnuteľné zážitky cez spoznávanie histórie Trenčianského hradu, prírodných krás Strážovských vrchov, ubytovanie, výborné jedlo a pestrý program vyšli na jedničku.

            Naši rytieri a dvorné dámy sa výborne bavili, naučili sa niečo nové a čo je najdôležitejšie v zdraví sa vrátili k svojim rodičom.

          • Zápis detí - rozhodnutia

          • Milí rodičia budúch prvákov, rozhodnutia o prijatí/neprijatí a odklade sú pripravené na prevzatie v kancelárii školy. Prosíme vás  o osobné prevzatie rozhodnutia  do 27.5.2019. Sme tu pre vás každý deň v čase od 7:00 do 15:00 hod. 

            Vedenie školy

          • Futbal

          • V utorok  30. 4. sa konalo okresné kolo 21. ročníka McDonald´s cupu,  kde naši futbalisti postúpili ešte v októbri minulého roka. Turnaj bol tak ako po minulé roky, aj tento rok sústredení na prvý stupeň základných škôl. Chlapci a dievčatá si v nepriaznivom a daždivom počasí počínali veľmi dobre, keď v silnej konkurencii obsadili peknú 3.priečku s bilanciou jedna výhra, dve prehry. Za zmienku stojí spomenúť, že najlepším strelcom turnaja sa stal práve náš hráč Denis Debnár zo 4.C triedy s deviatimi gólmi.
            Štvrtok 2. mája sa uskutočnilo okresné kolo školského pohára slovenskej Sporiteľne vo futbale mladších žiakov (5., 6. a 7. ročník). Turnaj sa konal na futbalovom ihrisku klubu Inter Bratislava na Drieňovej ulici. V slnečnom počasí sme predvádzali krásny futbal a o postupe na krajské kolo nás pripravila spojená škola Metodova, ktorá nakoniec triumfovala a zaslúžene postúpila. Naša škola sa však umiestnila na vynikajúcom 2. mieste a patrí jej veľká gratulácia. Mgr. Gabriel Uňatinský.

          • Ohnivé dejiny.

          • Žiaci piateho až siedmeho ročníka sa zúčastnili dejepisnej súťaže pod názvom Ohnivé dejiny. Exponáty vyrobené našimi žiakmi môžete vidieť na chodbe pri jedálni. Všetky práce boli úžasné. Diela s najvyšším počtom hlasov boli dnes vyhodnotené a postupujú na školské kolo Projektiády. Gratulujeme.

          • Okresné kolo vo vybíjanej

          • Dievčatá 6.-7.ročníka bojovali s piatimi základnými školami o postup do krajského kola. To sa im však nepodarilo. Veríme, že nabudúce budemem mať viac športového šťastia. držíme palce.

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 16-30 apríla sa deti so školského klubu zúčastnili plaveckého výcviku. Kurz prebiehal na plavárni na Pasienkoch. Všetci úspešne absolvovali plavecký výcvik za čo dostali diplom.
            Libuša Dubovcová, Soňa Pavlovičová